Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Σενάριο αποκάλυψης» - Γιατί οι Αρμένιοι τρέμουν κατακόρυφη αύξηση στις τιμές του αερίου από τη Ρωσία

«Σενάριο αποκάλυψης» - Γιατί οι Αρμένιοι τρέμουν κατακόρυφη αύξηση στις τιμές του αερίου από τη Ρωσία
«Αυτό το σενάριο δεν είναι ούτε Τύπου A ούτε Τύπου B, αλλά μάλλον ένα σενάριο Τύπου X»...
Ένα σενάριο στο οποίο η Ρωσία θα αυξήσει τις τιμές του φυσικού αερίου για την Αρμενία θα ήταν αποκαλυπτικό, σύμφωνα με τον Martin Galstyan, επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της δημοκρατίας, όπως μεταδίδει το Tert στις 15/9.
«Αυτό το σενάριο δεν είναι ούτε Τύπου A ούτε Τύπου B, αλλά μάλλον ένα σενάριο Τύπου X. Υποδηλώνει κάτι πιο αποκαλυπτικό, το οποίο απαιτεί η απάντησή μας να είναι ανεξάρτητη και μη συμβατική», δήλωσε ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής.
Χθες, το γραφείο τύπου της Gazprom Armenia ανακοίνωσε ότι οι προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου προς τη δημοκρατία μέσω του αγωγού Βόρειου Καυκάσου-Υπερκαυκασίας θα ανασταλούν από τις 15 έως τις 25 Σεπτεμβρίου λόγω προγραμματισμένης συντήρησης.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον οργανισμό, δεν αναμένονται περιορισμοί για τους καταναλωτές: το έλλειμμα θα καλυφθεί από εσωτερικά αποθέματα και πρόσθετους όγκους από το Ιράν.
Στις 12 Σεπτεμβρίου, ο Vilen Gabrielyan, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής άμυνας, δήλωσε ότι η Αρμενία θα μπορούσε να αρχίσει να χρεώνει για τη ρωσική στρατιωτική βάση εάν η Μόσχα αυξήσει την τιμή του φυσικού αερίου που προμηθεύει στη δημοκρατία.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι αυτό δεν είναι το μόνο μοχλός ή εργαλείο που διαθέτει η Αρμενία.
Η Μόσχα έχει δηλώσει επανειλημμένα στο παρελθόν ότι η τιμή του φυσικού αερίου για την Αρμενία είναι προνομιακή και θα μπορούσε να αναθεωρηθεί εν μέσω της προσέγγισης του Ερεβάν με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης